Daca ati fost vreodata la restaurantul Dynasty, din Mall Vitan, si ati servit orez chinezesc cu legume, reteta asta este foarte buna si se apropie foarte mult de gustul orezului de la ei.
Ingrediente
- 250 g orez bob lung
- 2 oua
- un mix de legume (poate fi la cutie, eu am folosit de la Bonduelle mixul mexican ce contine ardei, porumb si mazare)
- ulei de masline, sare, piper
I. Orezul se spala in mai multe ape, si intr-o oala se fierbe fara sare, apa trebuie sa fie maxim un deget peste orez. Se fierbe la foc mare cateva clocote, dupa care se fierbe la foc foarte mic aproximativ 20 de minute.
Se scoate deoparte si se lasa la racit cateva ore, poate fi introdus si la frigider.
II. Se bat ouale ca pentru omleta, se pun intr-o tigaie inalta de teflon peste uleiul de masline incins si se amesteca cu o spatula de lemn, pana se fac "zdrente". Se adauga legumele, si se mai prajeste cateva minute, amestecand in continuu
Se adauga orezul racit, se pune sare si piper (din belsug), si se prajeste amestecand in continuu timp de 15 minute.
Se gusta din cand in cand si se mai adauga sare sau piper, dupa gust - trebuie sa fie picant.
POFTA BUNA!
0 comentarii on "Orez chinezesc cu legume"
Trimiteți un comentariu