Ingrediente:
- 250 g orez
- 1 piept de pui
- 3 catei usturoi
- 1 cub supa de pui (sau supa de pui preparata in casa)
- 100 g cascaval afumat (neaparat sa fie afumat, deoarece cascavalul va da gustul acela deosebit)
- sare, piper, busuioc, ulei
- Se fierbe pieptul de pui, dupa care se scoate deoparte si se rupe (cu mana) in bucatele micute.
- Se caleste usturoiul taiat feliute foarte subtiri, in 2 linguri de ulei, pana ce devine translucid.
- Peste usturoi se adauga orezul spalat bine inainte, si busuiocul, si se amesteca energic timp de aproximativ 2 minute, pana cand orezul devine si el translucid de la ulei.
- Se acopera cu apa si se fierbe la foc mic. Cand scade, se completeaza cu 200 ml supa de pui incalzita in prealabil (din cubul de pui sau preparata in casa).
- La sfarsit se adauga cascavalul afumat (cubulete, ca sa se topeasca mai repede), si se amesteca, astfel incat sa se topeasca cascavalul si sa lege orezul.
0 comentarii on "Risotto (piept de pui cu orez)"
Trimiteți un comentariu