Risotto (piept de pui cu orez)

On: marți, 31 martie 2009

Este o adaptare dupa o reteta italieneasca, dupa parerea mea mult mai delicioasa si gustoasa.

Ingrediente:
  • 250 g orez
  • 1 piept de pui
  • 3 catei usturoi
  • 1 cub supa de pui (sau supa de pui preparata in casa)
  • 100 g cascaval afumat (neaparat sa fie afumat, deoarece cascavalul va da gustul acela deosebit)
  • sare, piper, busuioc, ulei
Cum se prepara:
  1. Se fierbe pieptul de pui, dupa care se scoate deoparte si se rupe (cu mana) in bucatele micute.
  2. Se caleste usturoiul taiat feliute foarte subtiri, in 2 linguri de ulei, pana ce devine translucid.
  3. Peste usturoi se adauga orezul spalat bine inainte, si busuiocul, si se amesteca energic timp de aproximativ 2 minute, pana cand orezul devine si el translucid de la ulei.
  4. Se acopera cu apa si se fierbe la foc mic. Cand scade, se completeaza cu 200 ml supa de pui incalzita in prealabil (din cubul de pui sau preparata in casa).
  5. La sfarsit se adauga cascavalul afumat (cubulete, ca sa se topeasca mai repede), si se amesteca, astfel incat sa se topeasca cascavalul si sa lege orezul.
POFTA BUNA!

0 comentarii on "Risotto (piept de pui cu orez)"

Trimiteți un comentariu